Slätafly/SK IBK

Referat: Månsarps IBK - Slätafly/SK IBK

Surt sa räven och alla lila supportrar som hade kommit upp för att få se våra division 2 herrar försöka spela till sig 3 poäng.
Nu blev det tyvärr bara 1, då Slätafly gör det vinnande målet i förlängning.

Och visst kan man tycka att vi inte borde tappat en 2 måls ledning, som vi hämtat igen efter underläge.
Men vi låter också våra gäster ha en ledning efter första perioden. Där vi måste kunna göra lite bättre.
0-1 kommer mer eller mindre efter ett motlägg, där deras skyttekung Johan Ramvall är sist på bollen.
0-2, gör de efter grovt slarv av oss, dock så förvaltar de chansen bra.
1-2, trycker Markus Axelsson in, 18:02, fint avslut i krysset.
Noterbart är att 2 killar från Slätafly ligger ner i första perioden, deras nr 90 ser det värst ut för, men han skulle i andra perioden göra en bra comeback.
Paus.

I andra perioden är det väldig fart och böljande spel. Vi lyckas kvittera til 2-2 genom Johan Thisell, som går in på mål och hittar luckan. Men deras nr 90 Fredrik Friberg, gör 2-3. Minuten efter stänker Simon Svensson in 3-3.
Men återigen tar Slätafly ledningen, och återigen Fredrik Friberg, som på något sätt blev bättre med en ispåse runt foten.
Johan Thisell svarar till 4-4.
Men sedan halkar vi i egen zon, och de gör 4-5....
Känns tungt. Vi är bra med i perioden. Dock så får vi straffslag. Markus säker som vanligt, och kvitterar 5-5.
Markus åker dock på en utvisning 19:25. Men inga farligheter skapas.
I denna period så får deras nr 27 ett skott i ögat. Så lite Fredag den 13:e känsla var det nog hos bortalaget ett tag.

Vi reder ut utvisningen i början av 3:e
Går också upp till 6-5 genom Simon Svensson, och minuten efter gör vi 7-5 genom Markus Axelsson.
Slätafly tar timeout. Byter målvakt. Till den s k "Älgen". Som med sitt domderande lyckas väcka hela Slätafly, och det blir en helt annan match. Vi skjuter bara 2 skott resten av perioden.
Men ser ändå ut att hålla ut. Men utvisning får vi en till, 2 minuter på Markus Axelsson igen.
Vi klarar utvisningen, men slappnar av i efterdyningarna av denna, och reducering är ett faktum. Tid 17:11
17:57 är det kvitterat. Surt.
Dubbel utvisning efter kvitteringen, då det blir lite tjafs.

I förlängninen skapar vi direkt en bra chans, men de kontrar och avgör redan efter 51 sekunder. Ridå.
På det stora hela kanske en poäng var bra. Men med ledning 2 mål i tredje, måste vi kunna stänga igen. Tyvärr så har vi inga direkta anfall, efter deras målvaktsbyte.
Många killar som gjorde bra matcher idag.